Type straalstralen machinepark

Vouwtransmissie

4.jpg

De belangrijkste voordelen van tandwieloverbrenging zijn als volgt: 1 De momentane overbrengverhouding is constant, de werking is stabiel, de overbrenging is nauwkeurig en betrouwbaar, en de ruimte kan de beweging en het vermogen overbrengen tussen twee willekeurige assen; 2 Het is geschikt voor een breed scala aan kracht en snelheid, en het vermogen is van een kleine waarde dichtbij nul. Tot tienduizenden kilowatts, perifere snelheid van zeer laag naar 300 m / s; 3 hoge transmissie-efficiëntie, η = 0,92 ~ 0,98, in de algemeen gebruikte mechanische transmissie, tandwieloverbrengingsefficiëntie is hoger; 4 betrouwbare, lange levensduur; Klein formaat en compacte structuur.


De belangrijkste nadelen van tandwieloverbrengingen zijn: hoge eisen voor fabricage- en installatienauwkeurigheid, speciale apparatuurproductie, hoge kosten en niet geschikt voor transmissie tussen twee assen over lange afstanden.


De basisvereisten waaraan de tandwieloverbrenging moet voldoen, zijn: 1 De momentane overbrengingsverhouding is constant en de impact, trillingen en geluid zijn klein, wat een betere transmissiestabiliteit en een hogere bewegingsnauwkeurigheid kan garanderen. 2 Onder de premisse van klein formaat en lichtgewicht, het wiel De tanden hebben een hoge sterkte, goede slijtvastheid, groot draagvermogen en kunnen de verwachte levensduur bereiken.


Opvouwbare riemaandrijving


De belangrijkste voordelen van de riemaandrijving: 1 buffer en schokabsorptie, soepele transmissie, laag geluidsniveau; 2 riemaandrijving door wrijvingskracht, slip tussen de riem en het poelie-contactoppervlak tijdens overbelasting, om schade aan andere delen te voorkomen; 3 is geschikt voor twee-assig middenmoment Grotere gelegenheden; 4 eenvoudige structuur, productie, installatie en onderhoud zijn handiger, lage kosten.


Nadelen van de riemaandrijving: 1 kan geen nauwkeurige overbrengingsverhouding garanderen; 2 hebben een grotere trekkracht nodig, verhogen de kracht van de as en het lager; 3 de totale grootte van het zendtoestel is groter, niet compact genoeg; 4 levensduur van de riem Kortere, lagere transmissie-efficiëntie.


Met het oog op de bovenstaande kenmerken, is de riemaandrijving hoofdzakelijk van toepassing op: 1 snelle snelheden, meestal gebruikt voor de uitvoer van de uitgang van de eerste trap van de eerste trap. 2 middelgrote en kleine krachtoverbrenging, meestal niet meer dan 50 kw. 3 De overbrengingsverhouding is over het algemeen niet meer dan 7 en het maximum is 10. 4 De transmissieverhouding hoeft niet erg nauwkeurig te zijn.


Kettingaandrijving vouwbaar


De kettingaandrijving heeft enkele kenmerken van riemaandrijving en ingrijpende aandrijving. De voordelen hiervan zijn: de kettingaandrijving heeft geen elastisch glijden en uitglijden, kan een nauwkeurige gemiddelde overbrengingsverhouding handhaven; de transmissiegrootte is compact; vereist geen grote spanning, werkt op de as De belasting is klein; het draagvermogen is groot; de efficiëntie is hoog (η = 0.95 ~ 0.98). Tegelijkertijd absorbeert de kettingtransmissie-energie trillingen en matigt de impact, de structuur is eenvoudig, de verwerkingskosten zijn laag, de installatienauwkeurigheid is laag en het is geschikt voor transmissie met een grote centrale afstand en kan werken in harde vorm omgevingen zoals hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en zware olievervuiling.


De nadelen van de kettingaandrijving zijn: niet soepel genoeg tijdens gebruik met hoge snelheid; botsing en geluid in de aandrijving; niet geschikt voor gebruik in transmissies waarbij de belasting enorm verandert en snel omkeert; kan alleen worden gebruikt voor transmissie tussen parallelle assen; installatienauwkeurigheid en productiekostenverhouding Rijd hoog.


Toepasbare gevallen voor kettingaandrijving: op grote schaal gebruikt in transmissie met grote middenafstand, meerassige en gemiddelde overbrengingsverhouding. De kettingtransmissie kan worden gebruikt voor open-type transmissie met slechte omgevings-, lage- snelheids- en heavy-duty transmissie en goede smering hogesnelheidstransmissie. Het transmissievermogen van de rollenketting is meestal minder dan 100 kW, de kettingsnelheid is minder dan 15 m / s, de overbrengingsverhouding I <=> Op dit moment kan het maximale zendvermogen 500 kW bereiken en de maximale centrumafstand 8m.